NP Plitvička jezera

Na putu prema Zagrebu, samo 150 km od Grada Paga, nalazi se biser prirode, nacionalni park Plitvice, koji obiluje prekrasnim jezerima i vodopadima. U sklopu nacionalnog parka nalaze su hoteli i restorani. Vožnja čamcima i brodićima je najljepši i najbolji način razgledavanja jezera.

NP Starigrad - Paklenica

Samo 60 km udaljen od Grada Paga nalazi se Nacionalni park Paklenica. Čudnom igrom prirode, moguće je u samo nekoliko koraka iz vruće mediteranske klime prijeći na svježe planinsko područje. Nacionalni park Paklenica smješten je u dubokom, prirodnom usjeku u podnožju planine Velebit. Lijep ambijent, očuvana priroda i svjež zrak pružaju izuzetan doživljaj. Iz Paga se do Paklenice može doći iz smjera Zadra ili preko trajektne luke Žigljen.

NP Kornati

Kornatski arhipelag, kao posebna i zasebna otočna skupina smještena na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, rasprostire se na površini od oko 320 km2 i uključuje oko 150 kopnenih, stalno ili povremeno nadmorskih jedinica. Ovaj najrazvedeniji otočni ekosustav u Jadranskom moru, koji uključuje cak 1/12 svih otoka hrvatskog Jadrana (1185 otoka, od čega je 66 napućenih), a tek 1/300 ukupne hrvatske morske površine, odavno plijeni pozornost brojnih nautičara, ronilaca, planinara i drugih zaljubljenika u prirodu i ono sto priroda nudi.

NP Slapovi Krke

NP Slapovi Krke udaljeni su 85 km od Grada Paga. Skretanje za nacionalni park Krka nalazi se dvadesetak km prije grada Šibenika. Na samom ulazu u nacionalni park nalazi se nekoliko obnovljenih starih kućica s pripadajućim mlinom smještene na malim slapovima. Od lipnja pa do prvih jesenskih mjeseci možete brodom obići i otočić Visovac smješten u sredini kanjona Krke na kojem se nalazi i samostan i uživati u pogledu na obližnje slapove.